Dubai Luxury Living

The Heart of Europe is een unieke eilandenformatie van vijf prachtige eilanden, welke onderdeel uitmaken van The World.The World is een groep van opgespoten eilanden in de Arabische Golf welke gezamenlijk de vorm van de wereldbol creëren. Dit prachtige gebied ligt op vier kilometer voor de kust van Dubai. Door de bijzondere vormgeving is het project vanuit de ruimte te zien. The World bestaat uit 300 kleine eilanden die op gemiddeld 100 meter afstand van elkaar gelegen zijn. De unieke wereldbol is negen kilometer in breedte en zeven kilometer in lengte. Door het realiseren van The World heeft Dubai 232 kilometer aan kustlijn toegevoegd aan haar nu 67 kilometer tellende kustlijn. De gemiddelde waterdiepte bedraagt 15 meter. Rondom The World zijn tevens dijken opgespoten die ervoor zorgen dat de stroming rond de eilanden kalm is.

In 2003 werd dit exclusieve project hoogstpersoonlijk aangekondigd door de Sjeik van Dubai. Het doel is om alle eilanden bewoonbaar te maken. Op dit moment wordt The Heart Of Europe gerealiseerd. Het betreft de Sweden Island, Germany Island, Monaco Island, St. Petersburg Island en het Europe main Island waar het Cote d’Azur project onder valt.

Op deze eilanden kunt u betalen met de Euro. Tevens kunt u genieten van een verscheidenheid aan evenementen, sportactiviteiten, winkelmogelijkheden en de specialiteiten van de nationale keukens. Door een optimale vorm van climate-control kunnen de seizoenen, zoals men deze gewend is in Europa, volledig worden nagebootst. Op dit moment worden de villa's op Sweden Island, Germany Island en St. Petersburg Island gebouwd. Daarnaast wordt het project Cote d'Azur gerealiseerd.

*/